Pe de altă parte, faţă de luna corespunzătoare din 2011, s-a înregistrat scădere atât ca serie brută (-5,4%), cât și ca serie ajustată (-8,1%).
În ceea ce privește volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, acesta a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%, respectiv cu 5,8%. Scădere s-a înregistrat și față de luna corespunzătoare a anului trecut, cu 9,8% (ca serie brută) și cu 10,7% (ca serie ajustată).
Februarie 2012 comparativ cu ianuarie 2012
Potrivit aceleiași surse, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,6%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente. Scǎderi s-au înregistrat  la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-4,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,2%).
Cât despre serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna februarie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută,  a  înregistrat  o scădere   cu  8,3%,   provenită  de la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea  textilelor şi  blǎnurilor (-10,3%), de   la  activităţi  ale  hotelurilor şi restaurantelor (-9,8%), de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-8,2%) şi de la activitǎţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,8%). Creşteri s-au înregistrat  la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,5%).
Februarie 2012 comparativ cu februarie 2011
În luna februarie 2012 față de perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 5,4%, cauzată de scăderile înregistrate la comerţul cu motociclete,  piese  şi accesorii  aferente, întreţinerea şi repararea  motocicletelor (-8,5%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,6%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-6,5%).
De asemenea, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,8% mai micǎ comparativ cu luna februarie 2011, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-13,6%), de la activităţile de jocuri de noroc şi  alte  activităţi recreative (-11,7%), de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,6%) şi de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-8,6%). Creşteri s-au înregistrat  la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea  textilelor şi  blǎnurilor (+1,0%).