Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri seară, cu jurnaliştii şi a răspuns întrebărilor acestora. El a vorbit şi despre voturile pe care speră să le obţină în turul doi de la comunitatea maghiară din România.

“Eu contez pe votul maghiarilor și cred că majoritatea vor înțelege care este miza alegerilor. Am avut votul lor și în 2014. Altceva mi-a plăcut la Kelemen Hunor, că vrea o țară faină, în care toți să fie respectați de stat. Și eu vreau la fel.

Eu am spus că vreau România fără PSD. Nu înseamnă că sunt împotriva votanților PSD. Este dreptul fiecăruia să voteze cu un partid sau altul. Eu îi respect pe toți. Lupta nu este împotriva votanților, ci a politicienilor PSD. Am dovedit că sunt președintele tuturor românilor”, a declarat şeful statului.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că formațiunea pe care o conduce nu va acorda sprijinul pentru niciunul din candidații aflați în turul doi al alegerilor prezidențiale. Hunor a spus că nici unul din candidați nu i-a solicitat sprjinul și ca atare votanții UDMR sunt liberi să opteze pentru cine vor, așa cum le dictează conștiința.