Preșeintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formațiunea pe care o conduce nu va acorda sprijinul pentru niciunul din candidații aflați în turul doi al alegerilor prezidențial.

Hunor a spus că nici unul din candidați nu l-a solicitat sprjinul și ca atare votanții UDMR sunt liberi să opteze pentru cine vor, așa cum le dictează conștiința.

În același timp, Hunor și-a îndemnat susținătorii să meragă la vot, arătând importanța unei prezențe cât mai mari la urne, la scrutinul pentru alegerea președintelui statului.

”Noi considerăm că rezultatul nostru a fost un rezultat bun, în condițiile date, și am obținut sprijinul comunității. Avem o comunitate puternică. Aceste voturi ne onorează și ne obligă la mare, mare responsabilitate.

Au trecut trei zile de la primul tur. În aceste trei zile, nimeni dintre cei care intra în turul 2 nu au cerut spijinul nostru, nu au cerut spijinul comunității maghiare pentru turul 2. Dacă nu au cerut spijiinul nostru, nu putem să susținem niciunul dintre candidați, nu putem face campanie pentru ei. Noi avem încredere în alegătorii noștri, îi îndemnăm să meargă la vot și să ia decizia cea mai corectă”, a declarat Kelemen Hunor.