Guvernul, impreuna cu reprezentanti ai patronatelor si ai sindicatelor au cazut de acord asupra proiectului de buget pe 2009, care va fi trimis apoi spre parlament. De asemenea, partenerii speciali au fost de acord cu amanarea discutiilor asupra majorarilor salariale pana la 15 aprilie, data de la care se va discuta si legea unica de salarizare in sectorul bugetar.

Emil Boc anuntat ca va intocmi o lege care o sa prevada eliminarea sporului de 20% pentru participarea la comisii de concurs, eliminarea sporului de cunoastere a unei limbi straine, dar care va mentine sporurile prevazute in codul muncii.

Dintre sindicalisti, reprezentantii BNS au solicitat guvernului un timp mai mare pentru discutii, apreciind ca decizia este pripita si grabita de imprejurari. Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu a criticat faptul ca filosofia bugetara prevede reduceri de costuri, in timp ce sunt marite cheltuielile cu personalul Administatiei Prezidentiale, ale Camerelor Parlamentului si ale Curtii de Justitie.