Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avertizat vineri seară că politicienii din România ar putea avea din nou de-a face cu fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Popescu atrage atenția că interesele electorale ar putea conduce la o deturnare a fondurile alocate de UE României prin Planul de Revenire Economică.

”Un ajutor substanţial de la UE”

”Să ne amintim ce a tot spus PSD în ultimii ani şi în ultimele săptămâni. Până în ultimul moment PSD a spus că UE îşi bate joc de România, că nouă nu ne dau bani, că ne tratează ca pe niste sclavi de care au nevoie să îşi strângă recoltele.

Iată că România primeşte de la antiromânii de la UE a şasea sumă din UE. 33 de miliarde e o sumă. Din asta, peste 50% sunt credite nerambursabile. Nu trebuie să îi dăm înapoi.

E categoric un ajutor substanţial pe care îl primim din partea UE. Ce vom face cu ei? Eu prima investiţie nu aş face-o în autostrăzi, ci în sistemul de Educaţie”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi 24 tv.

”Pericolul e foarte mare ca, fiind în an electoral, să se încerce toate mijloacele ca ei să fie folosiţi pentru câştigarea de voturi. Ăsta e cel mai mare pericol.

”Nu va fi foarte milostivă”

Să nu fie folosiţi în direcţia pe care o vrea UE, care ar face cel mai bine României: reforme administrative, construcţii, proiecte de infrastructură, care să aducă locuri de muncă, să genereze plus valoare şi venituri.

Totuşi, e mult mai greu decât cu bugetul statului. Din ăla poţi să-i dai bani lu’ cuscru’, lu’ cumătru’. Cu bani europeni e mai greu. S-ar putea să avem nişte probleme cu cine?

Cu doamna procuror Laura Codruţa Kovesi, care cu asta se ocupă, cu utilizarea fondurilor europene. Dacă vor fi nişte încercări de sifonare nu cred că doamna Kovesi va fi foarte milostivă“, explicat jurnalistul.