”Ați auzit vreodată, ați văzut pe net sau undeva vreo teorie a conspirației cu 5G-ul, cu COVID-ul, cu alte absurdități în centrul căreia să se afle Rusia? Nu! Întrebarea asta n-a pus-o nimeni până acum. Nu! Toate teoriile astea cu „cine ne termoscanează” și „ne ia CNP-ul din cap”, a spus cineva că Rusia?

Nu, domne, „Bill Gates”. Eventual „China”, eventual „Italia”, „de-acolo vine COVID-ul”. Ați auzit pe cineva care să spună că COVID-ul a fost creat în laboratoarele din Rusia? O teorie a conspirației cu asta? Niciodată! Și nici nu o să auziți!

De ce? Hai să ne gândim, dacă aplicăm funcțiile cognitive.”, a spus gazetarul.

Război politic între SUA și China

”Chiar acum asistăm la un război strategic, politic între Statele Unite și China bazat pe această metodă. Trump susține fără a avea niciun argument că acest virus a fost creat în laboratoarele din China, iar China susține fără niciun argument că virusul a fost de adus de americani în China, de fapt, la nu știu ce competiție sportivă. Și se bat politic. De ce? Pentru că, în clipa de față principalii vectori mondiali de ciocnire nu mai sunt SUA și „URSS”. E vorba de SUA și China.”, a mai adăugat CTP.

Rusia se află la mijloc

URSS”-ul lui Putin stă acum undeva la mijloc, ca în finalul unui film al lui Sergio Leone – „Cel rău, cel urât și cel frumos”, e un western. Leone are la sfârșit o idee genială pentru acest gen de filme – nu se mai înfruntă doi pistolari față în față, ci trei. Stau la unghiuri de 120 de grade și fiecare dintre ei vrea să-i omoare pe ceilalți doi. Dar, cine trage primul e dezavantajat. Unu – că poate să rateze… Doi – că îl împușcă pe ăsta, dar pierde timp și este împușcat de celălalt. Și atunci e situație de blocaj.

Asta este situația, de fapt, acum pe plan mondial între „URSS”, China și SUA. Rusia, așteptând să tragă cumva Statele Unite prima în China sau China în Statele Unite, pentru a putea după aceea să profite ei.”, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu.

Principala problemă a lui Trump, China

”Ocazia, este toată vânzoleala asta cu COVID-ul, cu pandemia, care este folosită cu un cinism fără margini. Ce îl interesează pe Trump că au murit o sută și ceva de mii de americani? Puțin îi pasă. El are țintită acum povestea cu China. Nu îl interesează… Nu poartă mască, în continuare spune că „reluăm economia”, că „e bine că au murit 100.000 de oameni” (americani – n.red.), „e o dovadă de forță, ar trebui să primim o medalie” pentru ce s-a întâmplat în timpul pandemiei COVID în SUA. Asta spune.”,a  adăugat acesta.