"În şedinţa de azi, 9 noiembrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ asupra propunerilor legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi judecătorilor şi procurorilor, precum şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru emiterea unui aviz negativ au fost exprimate 11 voturi, în timp ce pentru un aviz favorabil cu observaţii s-au exprimat 7 voturi", se arată într-un comunicat al CSM

Argumentele şi motivele care fundamentează avizul negativ vor fi redactate în termen legal, comunicate Camerei Deputaţilor şi publicate pe site-ul oficial al Consiliului Superior al Magistraturii. 

După dezbaterile din Plenul CSM, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că "pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu", precizând că, din punctul său de vedere, finalul era ştiut. 

"Orice dezbatere presupune argumente pro-contra, dar, din punctul meu de vedere, o dezbatere cu final ştiut. Personal eram convins că finalul va fi acelaşi. O dezbatere în care pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu, o dezbatere în care cineva, şi nu spun numele, s-a făcut că nu înţelege sau nu ştie un anumit lucru, sigur, să nu excludem ideea chiar poate că nu îl înţelege. Dezbaterea a avut loc în contextul în care o doamnă judecător membră a CSM spunea, tot în spaţiul public, faptul că la avizul precedent votul s-a schimbat peste noapte, adică dintr-o unanimitate azi a devenit majoritar negativ mâine, o dezbatere în care doamna judecător Gârbovan (Dana Gârbovan, preşedintele UNJR – n.r.) spunea despre mesaje primite de la CSM către instanţe în sensul respingerii în bloc, o dezbatere în care iarăşi altcineva aţi auzit făcând afirmaţii despre subteranele unor decizii, unor mişcări", a declarat Tudorel Toader la ieşirea din sediul CSM. 

AGERPRES