Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) propune amanarea introducerii asigurarii obligatorii a locuintelor. “MAI (n.r.: Ministerul Administratiei si Internelor) – ca minister initiator, impreuna cu CSA au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii mentionate anterior, de la o data ce va fi stabilita de catre autoritatile competente”, se afirma in comunicatul remis de CSA.

Argumentele invocate in comunciatul CSA pentru aceasta amanare: introducerea obligativitatii presupune, pe langa elaborarea normelor tehnice, si imbunatatirea mecanismelor necesare autoritatilor locale pentru asigurarea unui flux de informatii coerent si continuu care presupune modificarea legislatiei actuale.

Contactati, oficialii MAI au declarat ca nu stiu nimic despre aceasta amanare.

Asigurarea obligatorie a locuintelor urma sa intre in vigoare la 1 iulie a.c. Potrivit legii care reglementeaza introducerea acestei obligativitati, politele vor avea preturi modice si acoperiri limitate. Pentru apartamente, case, vile, indiferent de valoarea lor, asigurarile vor costa 20 de euro, oferind o acoperire in valoare de 20.000 de euro.

Politele pentru locuintele din chirpici, teoretic neasigurabile, urmeaza sa coste doar 10 euro, iar despagubirea maxima va fi de 10.000 de euro. Despagubirile urmeaza sa fie platite numai pentru pagubele produse de cutremure, inundatii si alunecari de teren.