PNL vrea ca noul președinte al României să fie de dreapta

Cristina Trăilă a reamintit, marți, că în politică pot avea loc schimbări semnificative de la o zi la alta. PNL își dorește să aibă un candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2024. Nu doar că își dorește, ci acesta este un obiectiv clar pentru anul 2024.

Cristina Trăilă a amintit importanța desemnării premierului României și a evidențiat rolul președintelui care este ales prin vot direct și are responsabilitatea față de cetățeni. De-a lungul timpului, PNL a reunit tot ceea ce a reprezentat dreapta, chiar dacă unii s-au separat de el. În ciuda dificultăților actuale, generată de necesitatea formării unei alianțe politice cu PSD, un adversar istoric, PNL a decis să meargă singur la alegeri.

„Este un an electoral important pentru România şi este foarte important ca preşedintele României să fie de dreapta. La Congresul PPE din martie 2024, care va avea loc la Bucureşti, vor pleca şi strategiile pentru campaniile ulterioare.

Mesajele la europarlamentare trebuie să fie clare şi la nivelul familiei politice din care PNL face parte, iar mai apoi, la alegerile locale, confruntările vor fi între primarii celor două partide, PSD şi PNL, care au cei mai mulţi primari şi acolo va fi bătălia esenţială. Nu ne putem preface că nu va fi o luptă electorală”, a declarat, marți, Cristina Trăilă în cadrul emisiunii TV „Proiect de ţară: România” de pe Prima News.

Cristina Trăilă
SURSA FOTO: Facebook, Cristina Trăilă

PNL îl va susține pe Nicușor Dan în alegerile locale, cu o condiție

Nicușor Dan intenționează să se prezinte pentru un nou mandat de primar general. Însă, pentru a beneficia de susținerea Partidului Național Liberal (PNL) în alegerile din 2024, Nicolae Ciucă a clarificat, pe data de 23 noiembrie, că acest sprijin va fi acordat doar în cazul în care Nicușor Dan va deveni membru al PNL. Liberalii au precizat că înscrierea în PNL reprezintă singura condiție impusă pentru a beneficia de sprijinul lor în alegeri.

Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Inquam Photos, Malina Norocea

PNL și-a făcut planul pentru 2024

Cu doar câteva zile în urmă, Rareș Bogdan, europarlamentar liberal, a dezvăluit strategiile PNL pentru anul 2024. Potrivit acestuia, PNL nu intenționează să sprijine o nouă candidatură a lui Nicușor Dan pentru funcția de primar general al Capitalei. În prezent, membrii partidului examinează trei potențiali candidați: Sebastian Burduja, Rareș Bogdan și Ciprian Ciucu. PNL are în plan să câștige și alegerile pentru Primăria Sectorului 1 și Primăria Sectorului 2.

Rareș Bogdan a subliniat că susținerea actualului primar general este exclusă. În cadrul PNL, există voci care consideră că ar fi neproductiv să devină ostili față de partea dreaptă și să ofere din nou susținerea stângii la Primăria Municipiului București (PMB). PNL intenționează să se implice activ în alegerile viitoare, menționând că la alegerile europarlamentare, fiecare formațiune politică va acționa independent. El a adăugat că, deși PNL își urmează propriul drum, vor evalua în continuare situația pe măsură ce se dezvoltă.

Rareș Bogdan
SURSA FOTO: Facebook, Rareș Bogdan