„A fost o ieșire de imagine a președintelui, care vine după intervenția foarte dură în legătură cu carantinarea forțată a persoanelor peste 65 de ani, vânturată în spațiul public în ultimele zile, și vine după intervențiile cam toate dure, însă corecte.

A simțit nevoia acum să compenseze într-un fel asprimea de până acum cu acest anunț, cu mai bine de 3 săptămâni. Putea să-l facă pe 1 mai, pe 10 mai. De ce atât de devreme? Pentru a detensiona starea opiniei publice după aceste discursuri foarte aspre și de a da o perspectivă oamenilor, o speranță, că lucrurile, măcar în privința libertății de mișcare, se vor îmbunătăți.”, a spus CTP la Digi 24.

Orele pentru persoanele în vârstă ar trebui schimbate

”S-a dovedit ineficientă, oamenii s-au înghesuit, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval. E un interval prea scurt pentru niște oameni, unii mult în vârstă, e nepotrivit. Vom avea temperaturi de 25 de grade, care la ora prânzului sunt cele mai mari.

Ar trebui înlocuit măcar intervalul orar, o sugestie, schimbat de la 8:00 la 11:00 și nu intervalul de la prânz. Asta nu poate să aștepte, ar trebui schimbat imediat.”, a zis Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.