Așa zisul călugăr Cristi Călin a făcut noi dezvăluiri joi seară. După scandalul imens declanșat recent, acesta a continuat, spunând că, de fapt, face parte dintr-un serviciu de informații românesc. El s-a ferit însă să dea un nume exact în această privință.

Noi dezvăluiri făcute de falsul preot

Mai exact, el spune că ar fi fost angajat cu contract de către serviciul secret și i s-ar fi cerut să pregătească din punct de vedere tehnic locațiile în care aveau loc orgiile sexuale astfel încât participanții să poată fi înregistrați. De asemenea, el susține că a primit tehnică audio-video în baza unui proces verbal de la colaboratorul său din cadrul serviciului secret.

„Fac parte dintr-un serviciu de informații! Este autorizat, face parte din sistemul legal, este controlat de Parlamentul României. (…) Nu sunt ofițer acoperit, ci agent. Am semnat un contract. Aveam tehnică (n.r. de interceptare) luată cu proces-verbal și serie de inventar. Nu făceam acest lucru de capul meu. Nu vă pot spune despre ce serviciu secret este vorba, nu am spus nici doamnei procuror acest lucru”, a mărturisit Cristi Călin pentru România TV.

În plus, falsul călugăr a mărturisit că săptămâna trecută ar fi fost chemat la Palatul Cotroceni. El susține că acolo a stat de vorbă cu „doamnă consilier de stat” a președintelui Klaus Iohannis care i-a cerut toate detaliile despre acest scandal.

Arhiepiscopia Tomisului îl acuză de calomnie

Pe de altă parte, amintim că, anterior, Arhiepiscopia Tomisului l-a acuzat pe Cristi Călin de calomnie. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a declarat că există „serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor” acestuia.

„Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii. Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, a transmis purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.