Bitcoin continuă tendința ascendentă

Bitcoin a înregistrat marți o creștere semnificativă, depășind pragul de 43.000 de dolari pe unitate. Se întâmplă asta pentru prima dată din aprilie 2022. Potrivit datelor Coin Metrics, prețul bitcoin a înregistrat o creștere de aproape 4%. El a atins suma de 43.478,00 dolari, extinzând astfel câștigurile înregistrate în ziua anterioară. Într-un moment punctual, bitcoin a atins chiar valoarea de 43.977,40 dolari pe unitate.

Această creștere semnificativă de marți a dus la o expansiune a avansului înregistrat de bitcoin în acest an. Acesta a depășit acum 160%.

De asemenea, Ether a cunoscut o creștere de 1,6%. Acesta a atins valoarea de 2.263,76 dolari pe unitate și înregistrând o creștere de 88% pentru anul 2023.

Bitcoin a reușit să depășească pragul de 40.000 de dolari în weekend, pentru prima dată din aprilie 2022, marcând astfel o serie de noi maxime în ultimele săptămâni. Această ascensiune semnificativă a fost alimentată în mare parte de optimismul privind aprobarea unui ETF spot pentru bitcoin în Statele Unite, fiind principalul motor al creșterii începute în timpul verii.

Bitcoin, creștere constantă în ultima vreme

Criptomoneda a început săptămâna trecută la puțin peste 37.100 de dolari, înregistrând apoi creșteri importante de-a lungul ultimelor șapte zile, realizând o creștere totală de 10,5%.

Ether a avut o performanță la fel de solidă, cu o creștere de 9,2% pe parcursul săptămânii. Criptoactivul a început săptămâna sub 2.050 dolari, iar acum se tranzacționează pe eToro în jurul valorii de 2.231 dolari. Tot pe eToro, bitcoin cash a înregistrat o creștere de preț de aproape 9% în această dimineață.

Speculațiile privind ETF-urile vor continua să influențeze comportamentul investitorilor pe piața cripto în această săptămână, pe măsură ce aceștia cred în impactul transformator pe care deschiderea pieței pentru investitorii instituționali îl va avea asupra ecosistemului.

În ceea ce privește evenimentele care ar putea afecta performanța pieței, această săptămână este în general liniștită. Cu toate acestea, vineri sunt raportate cifrele privind ocuparea forței de muncă din SUA, care în ultima vreme au avut tendința de a agita piețele datorită implicațiilor asupra nivelului ratelor dobânzilor.

Grayscale se pregătește să concureze în noul spațiu potențial BitcoinETF cu o nouă recrutare de la administratorul de active Invesco.

Compania l-a angajat pe John Hoffman, un veteran de 17 ani al administratorului de fonduri, pentru a conduce echipa de distribuție și parteneriate a Grayscale.