Economia SUA este pe creștere peste estimări

Ritmul anual al Produsului Intern Brut a fost de 5,2%, a arătat a doua estimare a Departamentului pentru Comerț. Creşterea a depăşit valoarea estimată iniţial, de 4,9%. Ea a fost chiar mai bună decât prognoza de 5% făcută de economiştii chestionaţi de Dow Jones.

Revizuirea pozitivă a venit din creşterea investiţiilor fixe nerezidenţiale, care includ structuri, echipamente şi proprietate intelectuală. Categoria a înregistrat o creştere de 1,3%, care a marcat în continuare o schimbare bruscă în scădere faţă de trimestrele precedente. Cheltuielile guvernamentale au contribuit, de asemenea, la creşterea estimării trimestrului 3, urcând cu 5,5% pentru perioada iulie-septembrie.

Cu toate acestea, cheltuielile consumatorilor au înregistrat o revizuire în scădere, crescând acum doar cu 3,6%, comparativ cu 4% în estimarea iniţială.

Au fost și câteva informații mixte pe frontul inflaţiei. Indicele preţurilor pentru cheltuielile de consum personal, un indicator pe care Rezerva Federală îl urmăreşte îndeaproape, a crescut cu 2,8% pentru perioada respectivă, o revizuire în scădere cu 0,1 puncte procentuale.

Cu toate acestea, indicele preţurilor ponderate în lanţ a crescut cu 3,6%, o mişcare ascendentă cu 0,1 puncte procentuale. Profiturile corporative s-au accelerat cu 4,3% în timpul perioadei, în creştere puternică faţă de creşterea de 0,8% din trimestrul al doilea.

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut în noiembrie

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut în noiembrie. În ciuda anticipărilor persistente ale unei posibile recesiuni în anul următor, încrederea consumatorilor din Statele Unite ale Americii (SUA) a înregistrat o creștere în luna noiembrie.

Informațiile au fost scoase la iveală în urma unui sondaj publicat marți de Conference Board.

Deși gospodăriile continuă să se aștepte la o perioadă economică mai dificilă, indicele de încredere a consumatorilor a înregistrat o revenire semnificativă, depășind așteptările.

Potrivit datelor prezentate de Conference Board, indicele de încredere a consumatorilor a atins nivelul de 102,0 în această lună. El este în creștere față de 99,1 înregistrat în octombrie, care a fost revizuit în scădere.

Această creștere a contrazis prognozele economiștilor, care anticipau o scădere la 101,0, față de 102,6 raportat anterior.

Sondajul arată că, în ciuda temerilor cu privire la perspectivele economice, consumatorii americani își mențin încrederea în viitor. Această evoluție pozitivă în rândul consumatorilor a fost reflectată și în datele referitoare la cumpărăturile din weekendul de Ziua Recunoștinței.