Vestea serii pentru pensionari! S-a aflat procentul cu care vor fi majorate pensiile. PSD tocmai a făcut totul public

Senatorul social-democrat Daniel Zamfir a vorbit despre majorarea pensiilor românilor, subliniind că veniturile vârstnicilor vor crește cu cel puțin 10 procente. Acesta a mai spus că actuala coaliție de guvernare a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește procentajul cu care pensiile românilor vor fi majorate.

Social-democratul a mai spus, la RFI, că este în analiză un nou pachet de ajutoare pentru persoanele defavorizate, subliniind că este vorba despre un pachet pentru ajutor de încălzire.

”Ce pot să vă spun cert este că pensiile vor crește cu cel puțin 10%, aici coaliția a ajuns la această înțelegere (…). Se analizează să existe un nou pachet de ajutoare pentru persoanele defavorizate, este vorba de un pachet, din nou, pentru ajutor pentru încălzire” mai spune senatorul social-democrat Daniel Zamfir.

Va exista și o renegociere a PNRR

Mai mult decât atât, senatorul social-democrat a mai spus că va exista o solicitare de modificare în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliere (PNRR).

„Am solicitat și o să solicităm în continuare, pentru că săptămâna viitoare o să mergem și la Turceni și Rovinari, o să solicităm ministrului Energiei renegocierea în PNRR a jalonului care ne obligă să închidem termocentrale de la Turceni și Rovinari”, a mai declarat senatorul social-democrat pentru sursa anterior citată.

Marcel Ciolanu a anunțat că este importantă majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2023

Într-o postare publicată pe pagina sa de socializare, președintele Partidului Social Democrat (PSD) și al Camerei Deputaților a anunțat că este important ca de la începutul anului viitor să fie majorat salariul minim al 3.000 de lei.

„Am avut o discuţie extrem de aplicată cu domnul Hubertus Heil, ministrul federal al Muncii din Germania, un veritabil lider de stânga, împreună cu care am căzut de acord asupra necesităţii de luptă pentru a susţine la nivelul întregii Europe o agendă socială puternică.

I-am transmis domnului ministru că, la fel cum social-democraţii germani au impus majorarea salariului minim în această toamnă, PSD a reuşit să-şi convingă partenerii de Coaliţie de necesitatea creşterii de la 1 ianuarie 2023 a salariului minim la 3000 de lei”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.