Banca Comercială Carpatica (BCC) a lansat luni „Creditul BEI”, destinat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), care pot obţine finanţare pentru capitalul de lucru, de maxim cinci milioane de euro, şi pentru investiţii, de maxim zece milioane de euro.

„Carpatica participă la o schemă de finanţare derulată în colaborare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), urmărind astfel să sprijine IMM-urile autonome din diverse domenii de activitate. În cadrul acestui program, creditele se acordă cu respectarea unor condiţii stricte de eligibilitate”, se arată într-un comunicat al BCC, preluat de Mediafax.

BCC a anunţat, în luna iulie, că a semnat un acord de finanţare cu BEI, în valoare de 10 milioane euro, pentru creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii , în principal din industrie, servicii, inclusiv turism, agricultură, sănătate, energie, şi protecţia mediului.

Banca este o instituţie de credit autohtonă cu capital privat şi are ca acţionar principal pe omul de afaceri Ilie Carabulea, care deţine 36,2% din titluri, conform celor mai recente raportări.

Banca Comercială Carpatica, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, a obţinut în primele nouă luni un profit brut preliminat de 5,9 milioane lei, în scădere cu 2,4 milioane lei faţă de câştigul raportat la mijlocul anului, de 8,3 milioane lei, pe fondul unor provizioane de 9,1 milioane lei.

BEI, instituţia financiară a Uniunii Europene, înfiinţată în anul 1958 prin Tratatul de la Roma, a acordat în 2008 împrumuturi în România în sumă de 1,1 miliarde de euro, iar pentru 2009 instituţia are ca obiectiv acordarea de proiecte de 1,5 miliarde de euro în România, împărţite în mod egal între IMM-uri, industrie şi infrastructură.

SURSA: Mediafax

Te-ar putea interesa și: