Folosind cursurile de schimb Bitcoin actuale, se poate spune că, dacă Nakamoto are 1 milion de bitcoin, atunci creatorul criptomonedei a ajuns în top 20 al celor mai bogați miliardari din lume, informează Newsbitcoin.com.

Creatorul din spatele proiectului Bitcoin este încă o enigmă și există foarte puține informații despre identitatea inventatorului blockchain sau a grupului de inventatori.

Cu toate acestea, există unele informații pe care comunitatea le cunoaște. Se știe că Satoshi Nakamoto a ajutat la lansarea rețelei și a fost alături de comunitate până în 2010. Se estimează că Nakamoto deține cel puțin 750.000 până la 1.1 milioane de bitcoin (BTC).

De asemenea, se știe că Nakamoto nu a cheltuit niciodată aceste recompense bazate pe monede, adunate în primul an al lansării Bitcoin. Utilizarea cursurilor de schimb curente ale Bitcoin (BTC) arată că Satoshi Nakamoto este astăzi super bogat, deoarece are o avere de peste 59 miliarde dolari.

Rezerva de bani în numerar (BCH) a lui Nakamoto valorează peste 650 de milioane de dolari, iar criptomoneda Bitcoin SV pe care o deține inventatorul valorează peste 250 de milioane de dolari.

Satoshi Nakamoto are, de asemenea, acces la 1,1 milioane de Bitcoun Gold (BTG).

Doar cu rezerva BTC, Satoshi Nakamoto se plasează pe primele 20 de poziții, conform „Forbes Billionaires 2021”. Nakamoto este poziționat chiar deasupra mogulului media financiar Michael Bloomberg (20) și a lui Rob Walton (20), fiul fondatorului Walmart, Sam Walton.

Cu acțiuni de aproape 60 de miliarde de dolari, Nakamoto nu este încă un „centimiliardar”, iar BTC mai are un drum lung de străbătut pentru ca inventatorul Bitcoin să se apropie în topul super bogaților de Bezos și Musk.