Închiderea postului Realitatea TV, în urma lungii perioade în care societatea care îl deține s-a aflat în insolvență, a stârnit numeroase controverse în mass media și opinia publică din România.

Dar iată că și presupusa încercare de salvare a Realitatea TV, de către patronii săi, prin transferul activelor postului la o altă televiziune, Realitatea Plus, ridică cel puțin la fel de multe comentarii aprinse.

Astfel, preluarea activelor Realitatea Media SA, firmă aflată în insolvență și care a pierdut licența de la CNA, de către o altă societate comercială, e ilegală, scrie Grupul de Investigații Politice – GIP pe pagina sa de internet.

”Conform legii înstrăinarea sub orice forma a activelor unei companii în insolvență se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. În cazul în care Realitatea Media SA va înstrăina o parte din active, proprietarii acesteia, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru s-ar face vinovați de bancrută frauduloasă”, arată sursa citată.

Iar cei în drept să beneficieze de valorificarea activelor Realitatea Media SA sunt doar creditorii societății, susține GIP.