Criză generată de epidemia de coronavirus i-a adus pe legumicultori în pragul disperării, anunță Agro TV

Jale le Giurgiu

Astfel, Daniela Balaban, un legumicultor în județul Giurgiu, intervievat de canalul TV spune că, pe lângă faptul că aleargă de dimineață până seara pe la casele oamenilor ca să livreze legume, în speranța că mai salvează ceva din munca de până acum.

Marfa, la domiciliu

“Ca să facem bani să trăim în această perioadă, am scris o postare pe Facebook. Cine dorește, ne sună și îi ducem omului un coș cu ce legume vrea el direct la poartă. Păi ce să facem? Avem de toate, dar nu avem ce face cu ele. Situația este foarte gravă în această perioadă…din toate punctele de vedere.”, spune Balaban. Cu toate aceste eforturi însă, veniturile sunt reduse la minimum.

Puțini legumicultori își vor reveni din criză

“Stau să fac 20 de kilometri de acasă până la Giurgiu, unde livrăm. Ne învârtim prin oraș și pentru ce…pentru un milion, două? Nu ne permitem să ne ducem până la București pentru doi lei. Sunt atâția kilometri. Omul nu plătește și transportul, plătește doar marfa și dacă noi o dăm mai scump, nu o mai cumpără nimeni. Nu vindem nici 10% din ceea ce recoltăm. Când tragem linie, aproape toată verdeața o dăm la păsări. Sunt pierderi foarte mari. Nu mai vindem cum vindeam odată.”, a adăugat legumicultoarea.