Sute de mii de români sunt expuși în fața noii tulpini a coronavirusului. Aceasta nu provoacă îmbolnăviri mai grave, dar sporește mortalitatea prin creșterea numărului infectărilor și a presiunii asupra sistemului sanitar.

Așadar, miercuri, Marea Britanie a întregistrat 1.564 de decese cauzate de coronavirus, cel mai mare număr de morți înregistrat într-o singură zi de la începutul pandemiei.

Precedentul record de 1.325 de decese a fost înregistrat pe 8 ianuarie. Numărul total de decese din Marea Britanie a ajuns astfel la 84.767, notează Reuters.

Sute de mii de români din Marea Britanie trebuie să se protejeze împotriva coronavirusului.

Noua tulpină are și alte succesoare

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a avertizat asupra unei alte noi tulpini de coronavirus. Aceasta a fost deja descoperită în Brazilia.

„Suntem îngrijoraţi de noua variantă braziliană (a coronavirusului). Am luat deja măsuri severe pentru a proteja această ţară de noile infecţii venite din străinătatev, a spus premierul Johnson, adăugând că încă nu este clar dacă vaccinurile deja aprobate în Marea Britanie (Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford) au efect şi asupra mutaţiei braziliene a coronavirusului.

Premierul britanic informează că peste 32.000 de pacienţi COVID-19 sunt internaţi în prezent. Concret, s-a înregistrat o creștere de 70% față de vârful din aprilie.

În plus, acesta a mai spus că există riscul ca secțiile de terapie intensivă să ajungă la saturație.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate în Marea Britanie a fost miercuri de 47.525.

Restricții dure în Marea Britanie

Marea Britanie continuă să sufere in cauza răspândirii coronavirusului și ia măsuri în conecință. Supermarketurile britanice din reţelele Tesco, Asda, Aldi şi Waitrose au recurs la noi restricții. Nu vor mai permite accesul clienţilor care nu poartă mască şi care nu au un motiv valid de a nu respecta această măsură de protecţie împotriva coronavirusului, anunță Reuters.

Firmele respective au urmat exemplul concurenţilor de la Sainsbury’s şi Morrisons, care implementaseră o politică similară cu o zi înainte.