Cel mai recent bilanţ al Universităţii Johns Hopkins din Statele Unite, actualizat luni şi citat marţi de dpa, indică faptul că numărul total de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 a depăşit 20 de milioane la nivel global.

Din cele 20.001.019 de cazuri înregistrate de cercetători la nivel mondial, mai mult de 5 milioane erau în SUA, respectiv peste un sfert din total.

Pe următoarele locuri în acest top nedorit se află Brazilia şi India, cele două state înregistrând aproximativ 3 milioane şi respectiv 2,2 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19.

Peste 733.000 de persoane au murit în lume din cauza maladiei cauzate de coronavirus, potrivit acestui bilanţ actualizat luni, transmite Agerpres.

OMS: Nu există semne care să indice că boala este una sezonieră

Potrivit directorului tehnic al OMS pentru pandemia de coronavirus, Van Kerkhove, COVID-19 încă circulă, iar populația este în continuare predispusă la infectare. Acesta a spus că nu există semne care să arate că această boală este una sezonieră, motiv pentru care îi sfătuiește pe oameni să respecte măsurile impuse cum ar fi purtarea măștii în locurile unde este necesar și distanțarea socială.

În cadrul ședinței informative unde Van Kerkhove a avertizat populația, directorul OMS a lăudat țările care au implementat carantinarea zonală a acelor orașe care reprezentau un pericol.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”