Virusul ucigaș din Wuhan, China a provocat prăpăd la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență la nivel mondial. De asemenea, autoritățile din mai multe țări au luat măsuri de precauție împotriva unei posibile epidemii, iar aeroporturile sunt atent monitorizate.

Până și Rusia este în stare de alertă din cauza coronavirusului. Kremlinul a luat măsuri speciale pentru a se asigura că nimeni din administrație nu va avea de suferit.

Vladimir Putin se ferește de virusul mortal

Coronavirusul din China a determinat autoritățile de la Palatul Kremlin să ia măsuri speciale de siguranță. Administrația Prezidențială din Rusia face tot posibilul să îl protejeze pe președintele țării de o posibilă infectare. De aceea, și jurnaliștii acreditați la Kremlin trec prin controale dure.

Mai exact, toți cei care intră în Kremlin sunt verificați într-o cameră termică. Practic, li se ia temperatura tuturor persoanelor care participă la diverse evenimente găzduite de Administrația Prezidențială a Rusiei și la care participă și președintele Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani.

Coronavirusul a provocat zeci de mii de victime

La nivel mondial, coronavirusul a provocat peste 30.000 de victime. În prezent, s-au înregistrat peste 600 de decese. De asemenea, peste 40 de cazuri noi de infectare au fost confirmate la bordul navei de croazieră aflate în carantină la Yokohama, Japonia.

Populația din China este în alertă maximă. Platformele online care arată în timp real unde se află persoanele infectate cu noul virus sunt foarte populare printre chinezi. Acestea preiau informații oficiale legate de cartierele în care se află cazuri confirmate de infecții și creează hărți live pentru ca utilizatorii să știe cât de aproape sunt de zonele infectate. Cel mai afectat oraș din China este Shenzen.