Bilanţ îngrijorător privind pandemia de coronavirus din locul de unde se pare că a plecat totul: China a raportat miercuri, 29 iulie, cel mai mare număr de infectări cu SARS-CoV-2 din ultimele trei luni şi jumătate. Mai exact, autorităţile sanitare din această ţară au transmis că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 101 cazuri noi de coronavirus în China continentală.

Cele mai multe infecţii noi au apărut recent în regiunea Xinjiang, situată în vestul îndepărtat al ţării, unde marţi au fost raportate 89 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Potrivit comunicatului emis de Comisia Naţională pentru Sănătate, un alt caz a fost confirmat în capitala Beijing, plus alte trei cazuri „importate”.

În plus faţă de acestea, China a raportat și 27 de cazuri asimptomatice pentru data de 28 iulie, în scădere față de cele 34 anunțate în ziua anterioară.

Bilanţul la zi al pandemiei de coronavirus indică faptul că 84.060 de persoane au fost până acum confirmate pozitiv cu noul coronavirus în China, în timp ce numărul deceselor se ridică la 4.634, informează hotnews.ro.