„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, exista şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană.

Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a transmis Nelu Tătaru la Digi 24, despre situația de la CFR Cluj.

De asemenea, acesta a adăugat că preferă, ca profesionist, să judece un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repete acel test „de câte ori e nevoie”.

Cazurile de la CFR Cluj

Așa cum se așteptau, cei de la CFR Cluj înregistrează mai multe cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Deși conducerea campioanei păstrează misterul în jurul acestui caz, s-a aflat, pe surse, că alți patru jucători, dar și un alt membru din staff ar fi ieșit negativ. Este vorba despre Cătălin Golofca, Claudiu Petrila, Cristian Bălgrădean, kinetoterapeutul Radu Pralea și preparatorul fizic al echipei, Bogdan Aldea, scrie digisport.ro.

Interesant este că toți acești jucători, precum și kinetoterapeutul se află acum la Cluj. Diriguitorii grupării din Gruia și-au menținut calmul, mai ales că așteaptă și retestarea tuturor jucătorilor. Spre exemplu, în cazul lui Damjan Djokovic testul este neconcludent, astfel că mijlocașul croat este considerat suspect.

Despre acești ultimi patru jucători și un membru al staff-ului tehnic, despre care au scris cei de la Gsp, se așteaptă acum și o confirmare oficială. Detalii de la Mogoșoaia. Ce se întâmplă acum cu jucătorii campioanei CFR Cluj.

Jucătorii echipei CFR Cluj sunt blocați în baza FRF din Mogoșoaia, după ce mijlocașul Alexandru Păun a fost infectat cu COVID-19. Pe lângă Păun, alți cinci jucători și antrenori au acuzat simptome specifice noului coronavirus, astfel că situația campioanei este foarte complicată. Reporterul Digi Sport, Viorel Grigoroiu, a oferit ultimele informații de la Mogoșoaia, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Cu excepția lui Alexandru Păun, întreg lotul deplasat la București a rămas în izolare la baza de la marginea Capitalei. Jucătorii sunt obligați să rămână în camerele lor, iar mâncarea le este servită la ușă. Alexandru Păun a fost transportat la Cluj-Napoca, cu ambulanța. În jurul orei 16:30, o mașină a trimisă de o clinică privată a intrat pe poarta bazei din Mogoșoaia, pentru a aduce un nou set de teste pentru coronavirus. Întreg lotul va fi testat în această după-amiază, iar rezultatele ar urma să fie anunțate în cursul zilei de marți.

De când Alexandru Păun a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, jucătorii campioanei nu s-au mai antrenat și au rămas izolați, la Mogoșoaia.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea