Într-o postare de pe pagina personală de facebook, Raed Arafat prezintă situația reală a cazurilor de coronavirus din România.

„Azi, colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt își iau rămas bun de la un medic care a lucrat în cadrul serviciului respectiv, după ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, polițiștii de la IPJ Olt își iau rămas bun de la un coleg polițist care a căzut victimă virusului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat rămas bun de la un coleg pompier din Constanța și doi colegi ambulanţieri din Suceava, căzuți la datorie tot în urmă infectării cu virusul SARS-COV 2”, scrie Arafat.

Coronavirusul, o farsă?

Totodată, șeful DSU le dă răspunsul tuturor românilor care consideră că virusul ucigaș este ”doar o farsă”.

„În ultima perioada am asistat la discuții și atacuri pe rețelele de socializare, și în media, în care personaje care nu au niciun habar ce înseamnă medicină, ce înseamnă pandemia și ce înseamnă virusul cu care ne confruntăm pun la îndoială acțiunile medicilor și ale autorităților fără să știe ce înseamnă poregatire și răspuns în astfel de situații, sau ce înseamnă asumarea răspunderii de către cei care iau deciziile cele mai grele în această perioada.

Invit pe cei care pun la îndoială situația în care ne aflăm, mai ales cei care spun insistent că este vorba de o „farsă”, să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie, și să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei „farse”!

Condoleanțele mele familiilor!”, a mai scris Arafat.