Cu peste 68.000 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore, Statele Unite au înregistrat din nou un record al contaminărilor zilnice cu COVID -19, potrivit cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP, conform Agerpres.

Joi la ora locală 20:30 (vineri 00:30 GMT), 3.560.364 de cazuri de coronavirus erau diagnosticate în ţară de la începutul epidemiei. Statele Unite înregistraseră deja un record de noi cazuri cu o zi înainte.

Numărul de decese în ultimele 24 de ore a crescut la 974, ajungând la un total de 138.201.

Statul Florida, care a devenit actualul epicentru al epidemiei din ţară, a înregistrat joi 156 de decese, fiind cel mai mare număr de morţi din timpul pandemiei în acest stat.

Aceste decese urmează creşterii exponenţiale a contaminărilor observate de la începutul lunii iunie, având în vedere intervalul dintre infectare, spitalizare şi deces.

Donald Trump nu vrea să impună obligativitatea purtării măștii

Florida este statul american care detectează cele mai multe noi cazuri în fiecare zi, înaintea Californiei şi Texasului, ale căror bilanţuri zilnice indică în jur de 10.000 de cazuri. Până în prezent, peste 315.000 de locuitori din Florida au fost contaminaţi cu noul coronavirus.

Mulţi aleşi republicani nu vor să facă obligatorie purtarea măştilor, la fel ca și președintele american Donald Trump, în timp ce utilitatea ei este acum clar stabilită de oamenii de ştiinţă şi agenţiile de sănătate.

Donald Trump a vizitat miercuri aeroportul din Atlanta, cel mai important al ţării, şi a fost acuzat de primar că „încalcă legea oraşului” când a fost văzut fără mască în timpul vizitei sale.