„Din păcate, astăzi 15.07.2020, a fost confirmat pozitiv la COVID 19 un funcționar public, medic veterinar, angajat la Direcția Sanitara Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a Municipiului București.

Funcționarul în cauză, lucrează în unul din serviciile DSVSA București, unde prin natura obligațiilor de serviciu (Fisa postului ) intra în contact atât cu operatorii economici, cu colegii din cadrul serviciului (6·7 persoane) cât și cu colegii din celelalte structuri ale instituției.

Totodată este de precizat faptul ca funcționarul în cauză (și încă 5 funcționari din DSVSA București), nu au fost instruiți la DSVSA București, referitor la obligațiile ce trebuiesc respectate și măsurile care trebuiesc luate conform Planurilor de măsuri pentru prevenirea și combaterea Pandemiei cu SARS CoV-2”, este transmis într-un comunicat.

Management haotic

„Acest eveniment nefericit a fost posibil din cauza managementului haotic al dr. RADELESNE Liviu – Director Executiv la DSVSA București, unde, în interior (în spatiile publice închise), nu au fost respectate Planurile de măsuri pentru prevenirea și combaterea Pandemiei cu SARS CoV-2, respectiv: purtarea măștilor de  protecție, distanțarea fizică și evitarea aglomerării personalului angajat în instituție. Nu au fost respectate masurile de începere a programului de serviciu la ore diferite, iar, printr-o dispoziție internă (difuzata către tot personalul prin aplicația WhattsApp Messenger) a fost întărită dorința directorului: „tot personalul se va prezenta la sediul Dsvsa București, orele 8,30 …”.

Deși prin Planurile de măsuri pentru prevenirea și combaterea Pandemiei cu SARS-CoV-2 a fost instituită obligația monitorizării temperaturii corporale la accesul în instituție, prin comportamentul său, actualul Director executiv al DSVSA București încurajează subalternii la nerespectarea acestei măsuri obligatorii.

Actualul director, dr. Radelesne Liviu, utilizează exclusiv calea de acces din spatele clădirii administrative, astfel sustrăgându-se permanent de la verificarea temperaturii corporale, care se realizează la intrarea principală în instituție.

Toate aspectele menționate pot fi verificate prin vizualizarea camerelor de luat vederi din cadrul instituției .

Dr. Radelesne Liviu a fost promovat temporar, de pe funcția de execuție pe care o deținea,în funcția de Director executiv la DSVSA București, de actuala conducere a ANSVSA (Chioveanu Robert Viorel), urmare detașării la DSVSA GIURGIU a dr. Zvorișteanu Ovidiu Valentin, numit Director Executiv la DSVSA București, urmare a examenului susținut în 2013”, conformm sursei citate.