El spune că vulnerabilitatea manifestată în fața epidemiei de coronavirus a acționat ca un catalist, care a trezit responsabilitatea și a dus către realizarea importanței unui front comun pentru a contracara criza.

„Criza actuală, pe lângă modificările radicale impuse în viața noastră, determină și anumite modificări subtile. Cea mai relevantă dintre acestea consider că este redescoperirea unei solidarități autentice, chiar și între persoane și categorii sociale care, până de curând, păreau în conflict ireconciliabil.

Din observațiile directe și din informațiile relatate de apropiați și de presă, identific, atât la nivelul macrosocial cât și în cel al comportamentului individual, un respect și o atenție sporită pentru nevoile celorlalți.

Vulnerabilitatea generală în fața epidemiei pare să ne fi trezit responsabilitatea comună. Încet dar sigur, înțelegem că actuala criza nu poate fi depășită decât împreună. Izolarea forțată ne-a reamintit cât de puternic și necesar este instinctul nostru social”, scrie Dan Voiculescu.

Prăpastia între generații devine mai mică, iar societatea românească, în ansamblul ei, „strânge rândurile”, afirmă el.

Totodată, Dan Voiculescu își exprimă convingerea că această criză pe care o traversăm se va liniști în luna aprilie, odată cu venirea Paștelui.

Continuând să ne unim, să ne sprijinim, să nu greșim și să luptăm responsabil contra virusului și pentru sănătatea celor din jur, am încredere că de Paște, odată cu Sărbătoarea Învierii, vom resimți cum criza actuală începe să se calmeze”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea