Crețu precizează că acest instrument are ca scop susținerea reformelor statelor membre în contextul impactului economic și social al pandemiei de coronavirus. Aceasta mai scrie în postare că are speranța că și România va depune toate eforturile necesare pentru a beneficia de o sumă cât mai mare, din totalul de 310 miliarde de euro, puși la dispoziție prin acest mecanism.

„Mă bucur că am fost desemnată, astăzi, Raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene, din partea Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI).

Acest instrument este de o relevanță aparte pentru că are ca scop susținerea reformelor din Statele Membre pentru a atenua impactul economic și social al pandemiei.

Fiecare Stat Membru va avea acces la acest instrument în baza planurilor de redresare prin intermediul cărora urmăresc să răspundă efectelor economice și sociale ale pandemiei – prin reforme și investiții publice.

Acest instrument este complementar mecanismului REACT-UE – care vizează acțiuni pe termen scurt, în timp ce Mecanismul de redresare și reziliență al UE va sprijini reformele și investițiile pe termen lung.

Sper ca și România să depună toate eforturile pentru a beneficia cât mai mult de sumele puse la dispoziție prin acest mecanism, și anume 310 miliarde EUR în granturi și 250 miliarde EUR care vor fi acordate sub formă de împrumuturi”, a scris Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.