Agenția de presă KCNA, informează că președintele Coreei de Nord, Kim Jong Un, a trimis o scrisoare populației în care mulțumește oamenilor că au avut încredere și au sprijinit Partidul chiar şi în timpuri „dificile”.

Acesta și-a cerut scuze că nu a reușit să îndeplinească promisiune de progres economic dar și pentru greutățile pe care cetăţenii au fost nevoiţi să le îndure din cauza sancţiunilor internaţionale şi a măsurilor stricte luate pentru a preveni epidemia de Covid-19.

„În noul an voi munci din greu pentru a aduce mai devreme noua eră în care idealurile şi dorinţele poporului nostru vor deveni realitate”, a scris Kim.

Anul Nou în Coreea de Nord

Anul Nou a fost marcat în principala piaţă din Phenian printr-un concert şi un spectacol de artificii la care au participat mii de oameni. La miezul nopţii, Kim şi alţi membri din conducerea ţării au vizitat Palatul Soarelui Kumsusan, unde se află trupurile tatălui şi bunicului lui, foşti lideri nord-coreeni.

Liderul Coreei de Nord a fost  însoțit şi de delegaţi ai Congresului Partidului Muncitoresc Coreean, întâlnire care va avea loc în luna ianuarie şi care va fi prima din ultimii cinci ani. Este aşteptat ca la al optulea congres Kim să anunţe, între altele, un nou plan economic pe cinci ani şi schimbări la nivel înalt.

Trebuie menționat că momentan nu se știe dacă liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, va ține un discurs așa cum a făcut la începutul anului trecut.