Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat pentru gândul.roșcolile trebuie redeschise în condiții de deplină siguranță. Declarațiile acestuia vin în contextul în care copiii tânjesc după interacțiune în această perioadă.

Mai mult decât atât, acesta a atras atenția că toți copiii nu mai suportă tipul de alienere din prezent și că în Occident creșele și grădinițele au funcționat fără vreun risc epidemiologic.

“Redeschiderea școlilor este o obligație a noastră, a tuturor, de la părinți până la autorități. Nu știu când va fi acel moment, dar cred că există timpul în viitorul apropiat – cu sprijinul epidemiologilor, care o să ne spună cât de răspândită este noua tulpină, să se elaboreze un plan ca să se deschidă în siguranță școlile acolo unde se poate, adică în zonele verzi.

În acest moment, trebuie deschise întâi grădinițele, creșele, care știm din occident că au funcționat fără vreun risc epidemiologic.

Personal cred, ca părinte și ca medic, că școlile trebuie neapărat deschise. Copiii nu mai suportă acest tip de alienare.

Dacă ne uităm aici avem o serie întreagă de prezentări pentru fenomene nevrotică, pentru depresie, copiii suferă, au nevoie de interacțiune. Noi trebuie să facem ce este sigur pentru ei”, a declarat medicul pediatru, Mihai Craiu.

Elevii ar putea reveni la școală pe 8 februarie

În ceea ce privește școlile, trebuie menționat că autoritățile au prelungit cursurile online până la data de 7 februarie, chiar dacă ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a declarat recent că 20% dintre elevi nu și-au ridicat tabletele.

“Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020”, se arată decizia CNSU.

Medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în școli.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan.