Presa a scris că cei trei copii ai cuplului Gates nu vor fi afectați de divorț, cel puțin din punct de vedere financiar. Există însă semnale că Bill și Melinda ar fi într-un mare dezacord în acest caz.

Scandal între Bill şi Melinda Gates

Decizia publică a lui Bill Gates de a nu lăsa celor trei copii, Rory, Phoebe și Jennifer Gates, decât 10 milioane de dolari pentru fiecare, în ciuda averii sale estimate la 124 miliarde de dolari, nu ar mai fi pe placul Melindei. Conform unor surse din anturajul său, aceasta ar fi apelat la anumiți avocați speciali pentru a schimba decizia lui Bill Gates.

Astfel, apariția în peisaj a avocaților fiduciari și imobiliari, ca reprezentanți ai Melindei, sugerează că se dorește modificarea unor acorduri anterioare cu privire la moștenirea care urma să fie lăsată celor trei copii.

Bill Gates, 10 milioane pentru fiecare dintre copii

“Bill Gates a anunțat cu mândrie că va lăsa doar căte 10 milioane de dolari fiecăruia dintre cei trei copii ai săi și că restul miliardelor vor fi cedate în folosul acțunilor de caritate”, afirmă un cunoscut avocat american.

„Acum, când Melinda are controlul, poate că vrea să lase copiilor ei mai mult decât 10 milioane de dolari pentru fiecare. Poate că nu a fost de acord cu Bill”, explică avocatul.

Având în vedere averea substanțială a Gates, suma de 10 milioane de dolari pentru fiecare dintre cei trei ar fi „echivalentă cu dezmoștenirea copiilor”, susține avocatul. Și, mai mult ca sigur, Melinda „ca orice altă femeie nu vrea acum decât să-și protejeze copiii”.

„Cred că a lăsa copiilor de sume mari de bani nu ar fi o favoare pentru ei”, afirma Bil Gates în 2011, întrebat dacă este adevărat că nu va lăsa decât 10 milioane de dolari pe cap de copil.

Bill Gates a răspuns, amintind un episod care îl include pe Warren Buffett vorbind, în anii 80, despre limitarea moștenirilor, înainte ca cei doi miliardari să se întâlnească. „M-a făcut să mă gândesc la asta și să decid că are dreptate. Unii oameni nu sunt de acord cu acest lucru, dar eu și Melinda ne simțim bine în acest sens”, a spus Gates.