Coordonatorul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Nicolae Toderaș, a plecat în concediu la câteva zile după ce premierul Florin Cîțu a cerut în mod expres ca până la aprobarea finală a PNRR nici un funcționar implicat în gestionarea Planului să nu-și ia liber.

Concediul lui Nicolae Toderaș reprezintă niște zile ramase din 2019 și a fost stabilit cu mult timp înainte și a fost aprobat înainte sa apară decizia Premierului.

Doar unul din 30 de oameni care lucrează pe PNRR este în concediu. În perioada aceasta sunt discuții pe partea de costing, domeniu de care nu se ocupa direct Nicolae Toderaș, deci nu afectează cu nimic lucrul pe PNRR”, se arată într-un răspuns la informațiile apărute în spațiul public legate de concediul coordonatorului PNRR.

Nicolae Toderaș a fost numit de către ministrul Cristian Ghinea coordonator cu rol tehnic al PNRR pe 18 ianuarie 2021.

România va primi 76 de miliarde de euro prin PNRR

“Prioritatea mea, ca prim-ministru, și a Guvernului pe care îl conduc este realizarea unui plan de investiții până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare.

România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naționale, respectiv cel puțin 60 de miliarde de lei anual. Sunt fonduri consistente, iar economia trebuie pregătită să le atragă și să implementeze proiectele de investiții.

Am discutat aceste lucruri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. M-am bucurat să văd interesul și implicarea oamenilor de afaceri și să constat că sunt parteneri pe care ne putem baza în ceea ce ne propunem să facem.

Am transmis un mesaj clar și ferm: Guvernul va menține stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulți ani în România și va crește anual resursele bugetare alocate investițiilor.”, a transmis marți, prim-ministrul Florin Cîțu.

Sursa: faceboook