Descriindu-se drept liceean, piratul informatic a asigurat ziarul că a descoperit documente sensibile printre mesajele personale ale directorului Agenţiei americane de informaţii, printre ele figurând un dosar de 47 de pagini clasificat Top Secret, completat de şeful CIA în cursul procesului de verificare a antecedentelor sale pentru a fi autorizat să acceadă la informaţii sensibile.
Pe un cont Twitter, un internaut care afirmă că ar fi acest pirat a postat online capturi de pe un ecran care arată documente părând a conţine informaţii oficiale sensibile, care au fost însă mascate.
Hacker-ul asigură că a comis atacul în semn de protest împotriva politicii externe americane şi în sprijinul palestinienilor , scriind "FreePalestine, FreeGaza" în mesajul lui.
În plus faţă de contul personal al lui John Brennan, piratul informatic afirmă că l-a luat drept ţintă şi pe ministrul american al Securităţii Interne, Jeh Johnson, reuşind să-i asculte mesajele vocale înregistrate de pe mobil.
"Cunoaştem articolul din presă, totuşi nu facem vreodată comentarii despre securitatea personală a ministrului", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Securităţii Interne.
CIA a indicat ziarului New York Post că "a adus problema la cunoştinţa autorităţilor pertinente".
FBI şi serviciile secrete anchetează cazul, potrivit CNN. Piratul informatic a declarat că i-a telefonat el însuşi şefului comunităţii americane de informaţii şi i-a comunicat numărul său de asigurare socială, probându-i astfel că are acces la această informaţie personală. "El a aşteptat puţin, iar apoi a închis", a declarat hacker-ul pentru New York Post.
În luna iulie, guvernul american a dezvăluit că date personale a 21,5 milioane de persoane, care făcuseră obiectul unei verificări a antecedentelor lor, fuseseră piratate. AGERPRES