Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, a fost respins, joi, pentru a treia oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

S-au înregistrat 26 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi cinci abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

CGMB a mai respins acest proiect de două ori – miercurea aceasta şi pe 15 iulie.

Firea: Ori dăm toţi banii deodată, ori dăm această suprafaţă de teren, dacă nu, pe 3 august, se închid conturile Primăriei

În şedinţa CGMB de miercuri, primarul Gabriela Firea a precizat, înainte de a se trece la votarea proiectului, că Primăria Capitalei a fost notificată că pe data de 3 august conturile sale vor fi blocate în totalitate.

„Nu vom mai putea face plăţi nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenţii la transportul public, la termoficare şi nici în celelalte domenii de activitate”, a explicat primarul general.

Ea a menţionat că este vorba despre procese care durează de 16 ani, scrie Agerpres.

„Nu este vina mea sau a dumneavoastră, trebuie să plătim 115 milioane de euro avocaţilor, reprezentanţilor familiei Constanda, (…) am fost notificaţi că, dacă nu se acceptă darea în plată, în sensul ca această sumă de 115 milioane de euro să fie transformată într-o suprafaţă de teren din Cartierul Francez, bineînţeles, după toate evaluările ANEVAR, conform legii, practic 15.000 de metri pătraţi în Cartierul Francez, ori dăm toţi banii deodată, ori dăm această suprafaţă de teren, dacă nu, pe 3 august, se închid conturile Primăriei Capitalei”, a completat Gabriela Firea.