Potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă,  în urma analizei acestei concentrări economice s-a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

Despre Doosan IMGB

IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan şi are ca obiect de activitate principal producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje, obţinând şi venituri din închirieri de spaţii de birouri şi din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

Decizia privind tranzacţia dintre SIF Banat-Crişana şi Doosan IMGB va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.