Confuzie la nivelul Ministerului de Finanţe. În vreme ce proiectul revizuit al Programului de Convergenţă, obţinut de Mediafax, arată că Guvernul nu va scuti în acest an de la plata impozitului firmele care reinvestesc profitul, facilitatea urmând să fie introdusă, cu restricţii, abia în 2010, Gheorghe Pogea declară că scutirea va fi operabilă din acest an.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, declară că firmele care reinvestesc profitul vor fi scutite de impozit din 2009, nu din 2010 cum este prevăzut în proiectul revituit al Programului de Convergenţă, şi spune că nu are cunoştinţă de amânarea facilităţii, deşi documentul este redactat de Finanţe.

El a arătat totodată că proiectul Programului de Convergenţă nu a fost încă aprobat de Guvern, ci urmează să fie discutat în şedinţa de săptămâna viitoare.

„Scutirea de impozit pentru profitul reinvestit rămâne pentru 2009”, a declarat azi ministrul Finanţelor.

Proiectul revizuit al Programului de Convergenţă, întocmit în luna mai şi obţinut de Mediafax, la capitolul „Finanţele guvernamentale” se arată că principalele evoluţii fiscal-bugetare prevăzute pentru perioada 2009-2012, cu referire şi la neimpozitarea profitului reinvestit. Facilitatea este prezentată în document ca urmând să fie aplicată doar pentru anumite activităţi, cu termen din 2010.

„Neimpozitarea profitului reinvestit pentru anumite activităţi (2010)”, se arată la secţiunea privind impozitul pe profit.

SURSA: Mediafax