Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu i-au cerut Gabrielei Firea să-i convingă pe Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu să se retragă de pe lista consilierilor generali aleși pe lista PSD.

Informația apare în contextul în care în interiorul PSD se pregătesc listele pentru alegerile parlamentare iar Gabriela Firea a primit susținerea publică a conducerii pentru un post de senator.

Pancu și Dinu au anunțat că se retrag

Până acum, Petre Roman ar fi anunțat-o pe Firea că se retrage de pe lista PSD.

”Dragomir și Iordănescu nu doresc să renunțe dar este problema doamnei Firea. Ea i-a propus, ea să rezolve. PSD nu-i poate susține. Conducerea vrea alte nume pentru Consiliul General”, au explicat surse din PSD, conform hotnews.ro.

În urmă cu câteva zile Daniel Pancu și Cornel Dinu, propuși de Firea pe lista PSD la Consiliul General au anunțat public că se retrag.

În Consiliul General al Municipiului București, PSD a obținut 21 de mandate, USR-Plus – 17, PNL – 12, PMP – 5.

În CGMB PNL și USR-Plus au împreună 29 de mandate din 55, adică o majoritate simplă. Chiar și dacă ar intra în alianță locală cu PMP (5 mandate), tot nu se poate obține majoritatea calificată (2/3 = 37 voturi) întrucât ar avea în total doar 34 de voturi, arată sursa citată.

Furtună de ironii la adresa listei de consilieri

În context, trebuie precizat că Gabriela Firea a stârnit o adevărată furtună de ironii în mass media și social media, după ce a prezentat lista de consilieri care se presupunea că îi vor susține activitatea de primar general.

De cealaltă parte, Dumitru ”Corleone” Dragomir, fostul șef al Ligii Profesionaiste de Fotbal și unul dintre cele mai pitorești nume care apare pe listă, s-a declarat deja ”gata de treabă” și nici măcar nu ia în calcul o posibilă retragere de pe lista de consilieri.

Dragomir a declarat că nu are de ce să se retragă, pentru că el a muncit în campania electorală și i-a convins pe oameni să voteze cu Gabriela Firea și PSD.