Primarul Capitalei şi reprezentanţii Sedesa Constructions and Services Rom au semnat, luni, un act adiţional la contractul pentru reabilitarea străzilor cuprinse în Zona Pilot a Centrului Istoric din Bucureşti, lucrările urmând să reînceapă în cursul acestei săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, la semnarea actului adiţional al contractului de reabilitare a Zonei Pilot din Centrul Istoric, municipalitatea a impus „condiţii stricte”. Astfel, modalitatea de execuţie a contractului, din punct de vedere juridic şi financiar, va fi certificată de analiza efectuată de un nou consultant, care urmează să fie desemnat. În prezent, este în derulare procedura de desemnare a acestuia, după ce în luna decembrie a anului trecut contractul vechiului consultant a expirat.

Urgentarea finalizării lucrărilor pe străzile „deja atacate”

De asemenea, actul adiţional stabileşte urgentarea finalizării lucrărilor de reabilitare pe străzile „deja atacate”, acestea urmând să fie realizate cu mai mulţi subcontractanţi şi sub monitorizarea inspectorilor municipali.

Juriştii municipalităţii şi avocaţii Sedesa vor analiza şi modul în care s-au efectuat – din 2006 şi până în prezent – lucrările de reabilitare în Centrul Istoric, nivelul plăţilor şi facturile emise de antreprenor, având în vedere că, până în 2009, dintr-un total de 14 străzi care trebuiau refăcute potrivit contractului, s-a reuşit finalizarea lucrărilor pe patru străzi.

„Mă bucur că, după luni de zile de discuţii şi neînţelegeri, care au provocat atât disconfort bucureştenilor, s-a putut ajunge la o înţelegere. De această dată, municipalitatea se va implica, în sensul că vom încerca impulsionarea lucrărilor pentru ca ele să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil, iar zona Centrului Istoric să fie redată oraşului aşa cum se cuvine în orice capitală europeană”, a declarat, luni, Sorin Oprescu.

SURSA: Mediafax