Lovitură totală pentru USR PLUS! Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă seară că, în eventualitatea în care va mai exista un guvern comun, cei de la USR PLUS vor primi mai puține ministere.

Ei trebuie să plătească în acest mod pentru iresponsabilitatea de a părăsi actul guvernării în timp ce țara trece prin momente de cumpănă, și-a justificat Rareș Bogdan poziția.

Lovitură totală pentru USR PLUS! ”Nu le mai dăm 5 ministere, cu siguranță”

Europarlamentarul i-a criticat pe cei de la USR PLUS pentru criza politică pe care au declanșat-o și pentru faptul că s-au aliat cu AUR.

El a negat ipoteza că ar putea deveni șeful unui nou guvern, reiterând sprijinul liberalilor pentru Florin Cîțu.

”Le oferim celor din USR PLUS șansa să se recredibilizeze, să se reîntoarcă. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar vor primi 3-4 ministere și pot continua munca pentru cetățeni.

Nu le mai dăm 5 ministere, cu siguranță. Când fugi și abandonezi când cresc prețurile la energie, când trebuie să semnezi PNRR, când începe școala, și tu fugi de la guvernare si te porti iresponsabil, te aliezi cu AUR, pentru greseala facuta si neajunsurile create si criza politica pe care au generat-o, e necesar sa plateasca”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3.

De cealaltă parte, însă, cei de la USR PLUS neagă categoric posibilitatea unei noi alianțe de guvernare, atât timp cât PNL nu renunță la Florin Cîțu.

”PSD este alături acolo de Florin Cîțu”

Trebuie amintit faptul că cei șase miniștri USR PLUS și-au depus demisiile în data de 7 septembrie.

”Am decis că nu putem merge mai deprate cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna, anunțând demisiile miniștrilor USR PLUS.

”Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu”, a continuat Barna.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea