Consiliul Concurenţei solicită acces la documentele comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru a analiza dacă există informaţii suficiente în vederea declanşării unei investigaţii privind o posibilă încălcare a legii concurenţei.

„Consiliul Concurenţei va lua o decizie după ce va analiza documentele solicitate, având în vedere că noi nu am fost consultaţi de Comisia de anchetă referitor la recomandarea făcuta Camerei Deputaţilor cu privire la încălcarea legii concurenţei”, a declarat într-un comunicat preşedintele autorităţii de reglementare, Bogdan Chiriţoiu.

Comisia parlamentară a propus premierului revocarea lui Ridzi din funcţie şi cercetarea acesteia pentru delapidare şi abuz în serviciu, anchetă a ANAF, sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark.

Încălcarea Legii Concurenţei este constatată doar în urma procedurii specifice de investigaţie, precizează Consiliul Concurenţei.

Legea Concurenţei interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între firmele sau asociaţiile de firme, orice decizii luate de asociaţiile de agenţi economici şi orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrângerea, împiedicarea ori denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care urmăresc, printre altele, participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

SURSA: Mediafax