Este vorba despre producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG. Acesta a anunțat luni, 13 noiembrie, un val de concedieri. Astfel, vor fi eliminate mii de locuri de muncă la nivel mondial.

Planul îi va permite producătorului să realizeze economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025, conform Reuters.

Producătorul german a anunțat un val de concedieri

Numărul exact al locurilor de muncă ce urmează a fi eliminate nu a fost încă decis. Totuși, este aşteptat să fie unul de ordinul „miilor”, potrivit sursei menționate.

Aceste informaţii vin pe fondul articolelor din presă referitoare la planurile Continental vizând o restructurare şi chiar posibile vânzări ale unor activităţi.

Amintim că directorul general Nikolai Setzer a spus în septembrie că analizează o posibilă schimbare a proprietarului la divizia ContiTech.

Peste 1.000 de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Revista germană Manager Magazin a scris anterior că Continental ar putea concedia 5.500 de angajaţi. Cifra reprezintă 3% din forţa sa de muncă la nivel global.

Peste 1.000 de concedieri vor avea loc la aproximativ 30 de locaţii din Germania, susţine Manager Magazin.

În comunicatul de presă publicat luni, Continental nu a confirmat cifrele vehiculate de Manager Magazin dar a precizat că restructurările avute în vedere se vor concentra pe simplificarea şi eficientizarea structurii administrative printr-o gamă de măsuri care variază de la vânzări şi până la cercetare&dezvoltare şi producţie.

Totuși, Continental va oferi noi informaţii cu prilejul unei reuniuni cu investitorii care va avea loc în data de 4 decembrie, potrivit sursei menționate.

Continental se aşteaptă în anul fiscal 2023 la vânzări consolidate de aproximativ 42 – 45 miliarde de euro, o marjă a profitului ajustat între 5,5% – 6,5%, costuri suplimentare de aproximativ 1,7 miliarde de euro în urma majorării preţurilor la materiile prime şi la energie, precum şi a creşterii salariilor şi a costurilor logistice.

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania. Operaţiunile de bază sunt producţia de anvelope. La aceasta se adaugă divizia auto, care produce:

  • software;
  • elemente de siguranţă şi tehnologie pentru conducere asistată;
  • ContiTech, care produce tehnologii digitale pentru automobile şi alte sectoare.

Amintim că toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.