”Anul trecut, am avut un răspuns foarte bun și am fost foarte mulțumiți de candidații din România. Revenim anul acesta pentru a ocupa 100 de posturi”, a spus Andrea Reger, director de recrutare al companiei Dalmac, cea care se ocupă de recrutarea angajaților pentru Ryanair, potrivit unui comunicat de presă. Noii angajați vor lucra în diferite aeroporturi din Europa, inclusiv din România.

Din informațiile publicate pe site-ul companiei aeriene low-cost, în primele șase luni salariul va fi de 1.200 de euro, cu posibilitatea să ajungă la 30.000 euro anual.

Primul pas în acest proces va fi făcut în prima parte a lunii aprilie. Printre condițiile de angajare se află și: ”înălțime între 1,57 m și 1,88 m”, ”apt pentru înot”, ”fluent engleză”, ”pașaport valid în Uniunea Europeană”. De asemenea, experiența anterioară în domeniu ”nu este necesară”.

La finalul anului trecut, compania a revizuit în creştere estimările privind profitul şi numărul de pasageri transportaţi în perioada octombrie 2014 – martie 2015, pe fondul numărului de rezervări pentru iarnă, peste aşteptări, şi a reducerii cu până la 10% a biletelor în primăvară, cu scopul de a crește vânzările în Europa, potrivit presei internaționale.

Pentru anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2015, compania a estimat să transporte 89 de milioane de pasageri, faţă de 82 de milioane în perioada similară a anului trecut. Ryanair a fost înființată în Irlanda, în 1985, devenind, în timp, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa.