Comisia Europeană a aprobat primul PNRR! Despre ce stat UE este vorba?

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a explicat că autoritățile europene au decis să dea undă verde planului de redresare şi rezilienţă al Portugaliei, în valoare de 16,6 miliarde de euro.

„Este primul plan de relansare naţional susţinut de Comisie. Astăzi, Comisia Europeană a decis să dea undă verde planului de redresare şi rezilienţă al Portugaliei, în valoare de 16,6 miliarde de euro”, a explicat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen va pleca în cursul după-amiezii în capitala Spaniei

Din capitala Portugaliei, şefa Comisiei Europene va pleca în capitala Spaniei, a doua cea mai mare beneficiară, după Italia, a planului european în valoare totală de 750 de miliarde de euro.

Majoritatea statelor UE au transmis Bruxelles-ului PNRR-urile, iar Ursula von der Leyen le va vizita succesiv. Ea va ajunge joi în Grecia şi Danemarca, apoi vineri în Luxemburg. Şefa executivului comunitar călătoreşte cu „certificatul sanitar” european pentru COVID-19, care oficial va intra în vigoare pe 1 iulie.

PNRR-urile statelor UE trebuie să cuprindă în principal investiţii în tranziţia ecologică şi sectorul digital, pentru care trebuie alocate cel puţin 37% şi, respectiv, 20%, din sumele prevăzute în aceste planuri de reforme post-pandemie. Amintim că Planul Național de Redresare și Reziliență transmis de România la Bruxelles este în evaluat în detaliu de Comisia Europeană.