Până la ora 10:00, în zone şi localităţi din judeţele Alba, Braşov, Mureş, Harghita, Covasna şi Sibiu se va semnala ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, conform celor transmise de către meteorologi.

De asemenea, tot până la ora 10:00, ceaţa va persista în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Vaslui, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Administrația Națională de Meteorologie subliniază că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

România, lovită în plin de iarnă

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre schimbările vremii din următoarea perioadă. Potrivit acesteia, în următoarele zile vremea se răcește radical, iar precipitațiile ar putea fi prezente în cea mai mare parte a țării.

Totodată, ea a mai precizat că temperaturile maxime vor ajunge la 17 grade, iar cele minime chiar 1 grad.

„De vineri putem să vorbim de o răcire a vremii, comparativ cu zilele anterioare, în cea mai mare parte a țării. Ne apropiem de ceea ce ar fi normal pentru sfârșitul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi între 10 și 17 grade Celsius și minime între 1 până la 9 grade Celsius, în general. În depresiunile din estul Transilvaniei sau zona montană înaltă vom înregistra frecvent temperaturi negative”, a declarat Elena Meteescu, la DC News.

Elena Mateescu a mai adăugat că ploile nu vor lipsi și vor fi prezente în aproape toată țara. De asemenea, la munte vin ninsorile, iar vântul se va intensifica în următoarele zile.

„Trebuie să luăm în considerare că este posibil să discutăm și de precipitații în cea mai mare parte a țării, cantități care local să acumuleze 15-20 litri pe metrul pătrat. În zona montană înaltă, vineri și sâmbătă precipitații mixte, noaptea predominant ninsori și ceea ce este foarte important, trebuie să luăm în considerare și intensificările de vânt”, a mai adăugat directorul ANM.