Mai exact, se pare că mai mult de jumătate din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti, se află marţi dimineaţa sub Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, conform avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, potrivit datelor publicate de ANM, până la ora 11:00, în zona joasă a judeţului Vâlcea se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. De asemenea, până la ora 10:00, ceaţa va persista în localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Constanţa, Tulcea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita şi Sibiu.

Până la ora 9:00 se află sub Cod galben de ceaţă judeţele Satu Mare şi Cluj, inclusiv Capitala, iar până la ora 8:00, zone din judeţele Gorj, Olt, Dolj, Botoşani, Suceava, Galaţi, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cum va fi vremea la final de octombrie

Potrivit prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie, vremea se menţine caldă la sfârşitul lunii octombrie, dar nu scăpăm de precipitaţii.

În ultima săptămână a lunii octombrie, 26.10.2020 – 02.11.2020, temperaturile se vor menține mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

În ceea ce privește regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.