Surse politice au dezvăluit că medicul Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru funcția de primar al Capitalei. Se pare că acesta nu mai va fi susținut ca și candidat de către PSD-PNL.

Cu toate acestea, sursele afirmă că se va ajunge la un consens în privința unui candidat comun pentru această funcție.

Discuțiile în această direcție sunt în desfășurare în momentul de față.

Rareș Bogdan ar fi refuzat să fie candidatul pentru București

Sursele menționate au arătat că va exista în continuare un candidat comun pentru Primăria Capitalei, dar numele acestuia urmează să fie stabilit ulterior.

Conform informațiilor, în ședință s-a insistat ca liderul liberal Rareș Bogdan să fie candidatul pentru București. Acesta, însă, ar fi refuzat.

De altfel, Rareș Bogdan, a susținut la intrarea în ședința Coaliției, că liderii alianței PSD-PNL trebuie să vină cu o candidatură comună pentru Primăria Capitalei. El a spus că acest lucru este necesar pentru a nu „dinamita” șansele celorlalți doi candidați comuni propuși pentru primăriile de sector.

„E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală. (…) Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui George Tuţă şi a lui Rareş Hopincă ( n. r. – candidații comuni la Primăria Sectorului 2 și Primăria Sectorului 5)”, a spus liberalul Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan/SURSA FOTO: Inquam Photos / George Calin

Decizie cheie în ceea ce privește retragerea lui Cătălin Cîrstoiu

O decizie a  Coaliției referitoare la menținerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei era așteptată să fie luată astăzi. Hotărârea ar urma să fie înaintată Biroului Electoral Central (BEC).

Liderii alianței PSD-PNL s-au adunat începând cu ora 10 pentru a dezbate scandalul legat de acuzațiile de incompatibilitate ce-l vizează pe medic.

Medicul a venit cu o serie de clarificări privind incompatibilitatea sa

Cătălin Cîrstoiu a venit cu o serie de clarificări după cei doi lideri ai Coaliției, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au cerut acest lucru. El a oferit detalii într-o conferință de presă, subliniind că decizia finală aparține alianței care l-a nominalizat.

Între timp, în spațiul public s-au vehiculat diverse scenarii. Ambele partide, fie oficial fie pe surse, au sugerat că au alte variante, independente de alianța PSD-PNL.