Comitetul de coordonare a vaccinării anunță, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată și arată poziția în lista de așteptare și capacitatea de vaccinare.

„Platforma de programare a fost optimizată! Acum se poate vedea:

– poziția în lista de așteptare;

– capacitatea de vaccinare”, a transmis, joi seară, CNCAV.

Autoritățile recomandă tuturor celor interesați să intre pe https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ unde se pot vedea locurile disponibile, dar și tipul de vaccin, defalcat pe județe.

De asemenea, CNCAV anunță că, joi seară, sunt aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programarea la vaccinare.

CNCAV ia măsuri pentru creșterea capacității de imunizare

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu afirmă, joi seară că se depun toate eforturile ca prin centrele de vaccinare să treacă un număr cât mai mare de români, iar revenirea la normalitate să se facă cât mai repede. Potrivit acestuia, la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au fost luate mai multe măsuri privind creșterea capacității de imunizare.

„Ieri am depășit 80.000 de doze administrate în doar 24 de ore, iar în câteva zile ne dorim să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi. Un document extrem de important, adoptat în ședința de Guvern de astăzi, vizează suplimentarea cantității de vaccin anti-COVID. Prin acest formular, țara noastră va primi de la Pfizer/BioNTech încă 4,2 milioane doze de ser. Depunem toate eforturile ca prin centrele de vaccinare să treacă un număr cât mai mare de români și vrem ca revenirea la normalitate să aibă loc într-un timp cât mai scurt”, a mai scris Andrei Baciu.

Amintim faptul că, premierul Florin Cîțu, desemnat ministru interimar al Sănătății, și-a delegat majoritatea atribuțiilor către secretarul de stat Andrei Baciu.