Potrivit autorităților, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face de mâine fără programare în centrele care au locuri disponibile. Totodată, autorităţile recomandă verificarea locurilor disponibile în harta interactivă.

Vaccinare fără programare

Vaccinarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare, începând de vineri, în centrele care au locuri disponibile. Autorităţile recoamndă celor interesaţi verificarea locurilor disponibile în harta interactivă

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni”, a transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că este important ca cei interesaţi să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare, transmite news.ro

”Prezentaţi-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului. Asiguraţi-vă că nu aveţi simptome asociate COVID19”, au transmis autorităţile.

Campania de vaccinare merge din ce în ce mai bine

Este a doua zi cu peste 80.000 de români vaccinaţi într-un interval de 24 de ore. După ce, miercuri, autorităţile au raportat un record de 80.120 de persoane, astăzi, CNCAV informează că alţi 80.056 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Dintre aceştia, 49.797 de oameni au primit prima doză de vaccin, în timp ce 30.259 de persoane au mers la centrele de vaccinare pentru rapel. Proporţia se păstrează şi astăzi covârşitoare în favoarea Pfizer: 61.727 de persoane s-au imunizat cu acest vaccin. Urmează AstraZeneca, cu 9.252 de doze, şi Moderna, cu 9.077 de doze.

România a ajuns joi, 15 aprilie, la 2.471.779 de persoane vaccinate. Dintre acestea, 1.527.201 au primit deja ambele doze necesare pentru o imunizare completă.

Până în prezent, au fost administrate 3.998.980 de doze de vaccin în România.

Sursă foto: Dreamstime