"În prezent pe acest drum naţional, circulaţia este deschisă pentru toate categoriile de vehicule. De asemenea, precizăm că activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă aferentă reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi este asigurată în proporţie de 78%, prin acorduri cadru pentru o perioadă de patru ani şi contracte subsecvente", se arată într-un comunicat al CNAIR, remis duminică AGERPRES.

În acest sens, CNAIR menţionează că activitatea de deszăpezire, pentru regiunile unde nu au fost încă semnate contracte, este asigurată cu utilaje proprii sau cu utilaje distribuite din cadrul altor acorduri cadru semnate deja.

În ceea ce priveşte situaţia stocurilor cu materiale care se folosesc în activitatea de prevenire şi combatere a înzăpezirii, menţionăm că materialele aflate astăzi în stocul companiei pot fi folosite pentru a asigura împrăştierea materialului antiderapant în următoarea perioadă.

Referitor la judeţele aflate sub incidenţa Codului Portocaliu, reprezentanţii CNAIR spun că acestea au contracte de deszăpezire semnate în proporţie de 100%. Agerpres