Astfel, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a anunțat astăzi că a inițiat procedura de licitație pentru selectarea constructorului care va executa lucrările de lărgire la patru benzi a DN 7 între localitățile Bâldana și Titu, adică între km 30+950 și  km 52+350.

Drumul Naţional DN7 face legătura între localităţile Bucureşti şi Piteşti. Traseul propus pentru modernizare se desfăşoară între localităţile Bâldana şi Titu. În prezent, circulaţia pe acest tronson se desfăşoară pe două benzi, una pentru fiecare sens, susțin cei de la CNADNR, într-un comunicat de presă.

Compania de Drumuri argumentează "necesitatea" acestui proiect astfel: "Urmare dezvoltării unor obiective economice importante în zona oraşului Titu (centrul RTR), a apărut necesitatea modernizării şi extinderii drumului naţional DN7, în vederea asigurării unui acces rutier facil şi rapid la aceste obiective economice precum şi pentru cetăţenii localităţilor situate de-a lungul acestui tronson de drum".

Astfel, extinderea la patru benzi urmăreşte în totalitate actualul traseu al drumului naţional DN7. Excepţie fac sectoarele din zona celor două poduri de la km: 37+906 şi 51+689, unde este necesar ca lărgirea drumului să se facă pe o singură parte, şi anume pe partea pe care va fi amplasată lucrarea de artă, acolo unde este prevăzută lucrare de artă nouă.

Anunțul de licitație urmează să fie publicat în decursul zilei de astăzi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), informează Compania, anunțând totodată că termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 iunie, zi în care va avea loc și deschiderea acestora.

Valoarea estimată a contractului este de 209 milioane de lei fără TVA.

Contractul va avea o durată de implementare de 60 luni din care 24 luni perioada de  execuţie şi 36 luni perioada de garanţie a lucrărilor.